Sunday, January 2, 2011

BULUT'UN ÇİFTLİĞİ 2 ( MY SON'S FARM 2)

Sonunda küçük hayvanlarımızın sırlanmış hallerinin fotoğrafını çekebildim. Gecikme için üzgün olduğumuzu belirtir, iyi seyirler dilerim.. :)








Küçük hayvanlarımızın içlerinde en neşelisi bu kurbağa oldu galiba.. Kurbağada efektli yeşil sır ile spiegelglasur sırrı kullandım.



Kuğuda  taş beyaz (9131 wei Glimmer) sır  kullanmıştım. Sonrasında ise 9527 Lagune ve9563 Natchblau ile canlandırmak istedim.



İlk olarak atımda demir oksit ve taş sırlardan kullanmıştım ama fırından çıktıktan sonra çok sönük göründü, Botz sırlarından 9543 spiegelglasur ise tam olarak istediğim görüntüyü verdi.



 Fotoğraftan çok anlaşılmasa da sincapın  sırrı çok hoşuma gitti. Özellikle yer yer kahverengi tonları arasındaki geçişler çok keyifliydi. Sincaptan sonra 9224 Aventurin sırrı mutlaka geniş yüzeyli bir çalışmada denemeye karar verdim.



Genel olarak taş sırların sonuçlarını sevsem de küçük hayvanlarımda pek başarılı olmadıklarını düşünüyorum. Taş sırrın sonucunu en beğendiğim iş ise bu keçi oldu. (9131 wei glimmer , 9144mlehm glimmer)



10 comments:

Unknown said...

hayvanlar küçük ama yaratıcısı büyük
başarılarının devamını dilerim.sevgiler.....

nnbaLo said...

bulut' un çiftliğinde en çok at ile kurbağayı beğendim...

zeynep said...

o zaman en kısa zamanda dilay'a da yapalım bunlardan birer tane :))

Red Apple said...

Kurbağa'ya bayıldım. Yeşili sevmemin etkisi var mı acaba:) Bulut'un çiftliğini gördüğümde aklıma hemen camdan yapmaya çalıştığım kedi kafası geldi. Kedi kendi kişiliğini bulana kadar fareden köpeğe şekilden şekile girdi. Tam pes etmek üzereyken o artık bir kedi kafası olmuştu.
Senin hayvan figürlerin çok güzel, ellerine sağlık.

zeynep said...

Çok teşekkürler arzu. Çok merak ettim kedini.. cam gibi kırılgan bir malzemeden o işler nasıl yapılır hala inanamıyorum. Gerçi serginden cam olayını aştığın çok net anlaşılıyordu. Bence sergine gelemeyenler ve cam olayını merak edenler için sen de blog olayına girmelisin. İlk izleyicilerinden biri mutlaka ben olacağım. Hatta seramikle camı birleştirmeyi de çok isterim. Ortak zaman yaratabilirsek belki orjinal bir proje bile üretebiliriz :))

nescake said...

Bulut'un çiftliği bitmeyecek bir proje gibi gözüküyor. Zaman içerisinde, Bulut büyüdükçe bu sevimli hayvanların vahşi versiyonlarını da göreceğimizi düşünüyorum. Bulut'un ormanı, Bulut'un dinazorları...:)

Ben en çok atını ve hindini beğendim Zeynep. Hindinin sırrı ve dokusu çok güzeldi. Ellerine, emeğine sağlık...

zeynep said...

Çok teşekkürler neslicim..sende hızlı bir giriş yaptın seramiğe..atölyeye yeni soluk heyecan getirdiniz..dinazor faslında tecrübelerine ihtiyacım olacak gerçekten :)

elif said...

Merhaba. Minik figürlerinize bayıldım. Sırlarınızı kaç derecede pişirdiniz? Taş sır dediğiniz ürün nedir, nasıl kullanılıyor? Terra görünümlü objeler yapmayı düşünüyorum bende. Henüz acemiyim.Sevgiler...

zeynep said...

Merhaba Elif,
Çok teşekkürler...
Uzun bir ara verdiğimden seramiğe ne yazık ki senle paylaşacağım bilginin güncelliğinden emin değilim.
Sana sır aldığım yerin linkini vermem en doğrusu sanırım. Hem arayıp istediğin şeyleri de sorabilirsin.
Taş sır, mat ve içinde minik pırıltılar olan, risksiz, kullanımı kolay sırlardan biri. Ben tüm tonlarını çok seviyorum ve hiç hayal kırıklığına da uğramadım. Özellikle sırlama da yeni isen tavsiye ederim : )
Dikkat etmen gereken şey, sırlayıp kuruttuktan sonra, çok hafif nemli bir bezle, sırrı parlatman ve sonrasında sırlı pişirimi yapman .

Mesela aşağıdaki linkte, Galata Kulesinde, Kahverengi ve beyazını karıştırarak kullanmıştım, örnek olarak bakarsın istersen.
http://mavisir.blogspot.com.tr/2010/11/deniz-kabuklarndaki-sehir.html

Aldığım yerin ise ;
https://hobiseramik.com/product.php?product_id=85&name=BOTZ%209144%20Lehm_Glimmer

Şimdiden iyi eğlenceler sana..umarım beğenirsin :)

elif said...

Yanıtınız için teşekkür ederim. Çok acemiyim henüz, ilk kez sırlama yapacağım. Ben de o adresten siparis vermeyi düşünüyordum,sizin ürünü inceleyelim hemen. Sevgiler...