Tuesday, January 25, 2011


Seramiğe ilk başladığım dönemlerden beri aklımda iskambil kağıtlarıyla ilgili bir şeyler yapmak var. Ama tam olarak karar veremedim ne yapacağıma. Hala fikirler uçuşuyor ve konuyla ilgili yapılmış çalışmaları gördükçe de canım sıkılmıyor değil. En iyisi bir yerden başlamak..

Bu arada öğle tatilimizde iş yerimizdeki sıkıntılı havayı biraz olsun dağıtabilmek için seramik çalışmaya başladık. Bir yarışma programına katılmışcasına 1 saatte neler yapabileceğimizi görmek ilginç bir deneyim oluyor. Sanırım insan hiç bir süreyi küçümsememeli.

Şimdilik bir haftada çıkanlar bunlar.. Figürlerim biraz "japon japon" oldu.. Bakalım zamanla nasıl gelişecekler.



Not : İlk kez siyah çamur kullanıyorum. Edindiğimiz bilgilere göre 1000 derece de piştiklerinde rengi kahverengiye, 1100 derecede piştiklerinde ise siyaha dönüşecekler. Ben şimdilik onları siyah olmalarını ve şeffaf sırla sırlamayı planlıyorum. Siyah çamurun  şamut oranı yüksek olduğundan çalışması da çok keyifliydi.

6 comments:

nnbaLo said...

maça kızına bayıldım ! bunların sunuşu nasıl olacak? bir de fırından sonra bitmiş hallerini yayınlarsan sevinirim.siyah çamur sonucu nasıl oluyor merak ettim. yanaklı japonlar olmuşlar :)ellerine sağlık...

zeynep said...

Evet nihancım türk tipi japon oldu bunlar :)
Diğer sorularının cevabını ise zaman verecek. Daha oralara gelemedim yani hocam :)

nescake said...

Zeynep bayıldım İskambil Seramiklerine. Hepsi de çok şirin olmuşlar. Kupa kızını bekliyorum merakla... Alice Harikalar Diyarında'nın setinden fırlamış gibiler...

zeynep said...

Teşekkürler Neslicim..Biliyorsun kalp formunu pek sevmiyorum o nedenle kupa kızı biraz geç kalabilir. Ama dörtlüyü de bozmak istemediğimden yapacağım mecbur :)

Unknown said...

Bir saate neler sığdırılabiliyor dedirttin bana, ellerine sağlık, en çok maça kızını beğendim,bu arada kalp formunu sevmeyenler kulübünde ben de varım ama sanki bu çalışmada onun da bir yeri olmalı yani:)

zeynep said...

Teşekkürler Zeynepcim, mutlaka yapacağım kupa kızını da erteliyorum biraz sadece. Anneler, babalar,sevgililer günlerinde bu kalp olayını çok abartıyorlar yoksa formun bir günahı yok galiba :)