Thursday, January 13, 2011

KUŞLAR.. (Birds)



Seramik çalışmalarımın arasına bu kuşlar kondu... İyiki de gelip avucuma konmuşlar... İnsana ne kadar da iyi geliyorlarmış..
Çalışmalarından ve yazılarından bahsettiğim arkadaşım NiHaN'a ait seramikten kuşlar yapma fikri .
Bir öğle tatilimizde arkadaşımız Nesli'nin oğlu ve benim sevgili arkadaşım Demir'in odasına şu sıralar çok da moda olan stickerlardan arıyorduk. Nesli tek tek örneklere bakarken biz de Nihan'la sohbet ediyorduk.

O sırada evinde boş olan bir duvardan ve aldığı bazı stickerların ise istediği etkiyi tam olarak veremediğinden bahsetti. Sanki duvarları üç boyutlu bir şeyler istiyordu. Sohbetimizin sonunda ise seramikten kuşlar çalışmaya karar vermiştim.

Uzun bir süredir elime beyaz çamur almadığımdan ve Nihan'ın evinin dekorasyonuna beyaz kuşların daha uygun olacağından beyaz çamurla çalışmaya karar verdim.



Çamurumu ve sırlarımı alana kadar da bir süre kuşlarımı sağa-sola çizmeye başladım. Gerçi bu eskiz aşamasından o kadar keyif aldım ki hala da çizmeye devam ediyorum...

Üç gün önce ise çizdiklerimin bazılarından çalışmaya başladım. Uzun soluklu ve karşılıklı fikir alışverişine dayalı  bir çalışma olacağından kuşlarımından bazılarını paylaşmaya ve Nihan'a buradan küçük bir süpriz yapmaya karar verdim.

İşte Sayın Balo Kuşlarınızdan bazıları..bakalım ne zaman olgunlaşıp ellerimden uçup duvarınıza konacaklar..








Sevgiler...

" The birds will be 3D wall stickers which are made for my friend. Their glazed form will be published on this pages"

8 comments:

nescake said...

Zeynep kuşlarına hayran kaldım. Özellikle de uyuyana. Çok güzeller, çok masumlar... Ellerine sağlık.(Zeynep benim duvarlarım da boş kaldı haberin olsun:) )

zeynep said...

Çok teşekkür ederim Nesli'cim. Ben de galiba onu daha bir sevdim :)) Duvarların için gelip ölçü almam lazım, en çok da sevgili Demir'le konuyu masaya yatırmam lazım. Eminim konuyla ilgili kendisinin bize söyleyeceği şeyler vardır :)

nnbaLo said...

zeyneep; çok büyük bir süpriz bu..ellerine sağlık ne kadar güzeller...ilkine ve özellikle de uyuyana bayıldım. uyuyan dilay olsun.çok teşekkür ederim.en kısa zamanda duvar sizi bekler :)

zeynep said...

Ben teşekkür ederim sayın balooo, çok keyifli bir çaışma süreci olacağa benziyor.. Bakalım devamı nasıl gelecek.. Birinin ismi belli oldu bile şimdiden..ne güzel !

Unknown said...

Cooooooooooooooooook beğendim, en çok eskizlerinden ortada olanı beğendim ben, niyeyse böyle çok ısındım ona...ellerine sağlık...

zeynep said...

Çok teşekkür ederim Zeynep'cim. Galiba hepimizin favorisi o. Adı Dilay :))

Zeynep said...

Zeynepcim ellerine sağlık, ilk ve sonuncu kuşlar favorim:)))zk

zeynep said...

Çok teşekkür ederim Zeynep'cim. Bugün bir de siyahlarını denemeye karar verdim. Bakalım nasıl olacaklar..